Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@08:19:09 GMT

ضبط محمولۀ ۳ هزارتایی «گوش قرمز»ها

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۰۷۲۳

ضبط محمولۀ ۳ هزارتایی «گوش قرمز»ها

یک خزنده‌شناس از کشف و ضبط ۳ هزار لاک‌پشت گوش قرمز در مرز باشماق مریوان خبر داد.

قدس آنلاین: باربد صفایی‌مهرو خزنده شناس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از کشف و ضبط سه هزار لاک پشت گوش قرمز در مرز باشماق مریوان خبر داد و گفت:‌ به زودی متخلف اصلی این پرونده دستگیر می‌شود.

به گفته این کارشناس گونه‌های مهاجم  لاک‌پشت گوش قرمز از جمله صد گونه مهاجم شناخته شده در جهان هستند که  از سال ۲۰۰۰ ورودشان به اتحادیه ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه این محموله لاک‌پشت‌های گوش قرمز به عراق فروخته شده بودند، اظهار داشت: در جریان نقل و انتقال این گونه مهاجم یکی از بسته‌های لاک‌پشت‌ها در مسیر حرکت وانت بار حامل در کنار جاده زریوار به زمین می‌افتد و یکی از شهروندان این بسته را کشف می‌کند.

وی ادامه داد: این شهروند با محیط زیست تماس می‌گیرد و برای رهاسازی لاک‌پشت‌ها کسب تکلیف می‌کند و با توجه به  مشخصاتی که شرح می‌دهد کارشناسان متوجه می‌شوند، این گونه لاک‌پشت همان گونه گوش قرمز مهاجمی است و که نباید رهاسازی شود.

این خزنده‌شناس با بیان اینکه مسؤولان اداره محیط زیست مریوان برای کشف و ضبط این محموله با گمرک تماس گرفته و متوجه شدند این محموله غیرقانونی با عنوان ماهی‌های زینتی در حال انتقال به کشور عراق است،‌ اظهار داشت: لاک پشت‌های گوش قرمز با مجوز انتقال هزار ماهی در حال خارج شدن از کشور بودند و این محموله مربوط به یک شرکت تولید و تکثیر شیلات است.

صفایی‌مهرو از طغیان لاک‌پشت‌های لاک نرم و گوش قرمز در پایان هفته گذشته در منطقه میانکاله مازندران خبر داد و گفت: این گونه مهاجم بدون نظارت کافی از طریق شرکت‌های شیلاتی در کشور تکثیر و یا به کشور وارد می‌شوند.

این خزنده شناس خاطرنشان کرد: این گونه‌های مهاجم قدرت تخریب زیادی در اکوسیستم بومی دارند و با ورود به هر منطقه‌ای موجودات زنده را از بین می‌برند. 

آلودگی سدهای اطراف تهران و تخریب پوشش گیاهی و جانوری

صفایی‌مهرو گفت: از سال ۲۰۱۵ گونه لاک پشت گوش قرمز در استان مازندران، اطراف تهران، استان مرکزی مشاهده شده و با توجه به تکثیر زیاد به سرعت مناطق آبی اطراف این استان‌ها را آلوده کرده است. 

وی با ابراز نگرانی از اینکه این گونه‌های مهاجم لاک پشت به راحتی در بازارهای کشور خرید و فروش می‌شوند و خانواده‌ها پس از مدتی از نگهداری از آنها بدون اطلاع از مخاطرات‌شان آنها را در طبیعت رها سازی می‌کند، ابراز داشت: در حال حاضر دریاچه شورمست در جاده فیروزکوه، جزیره میانکاله در استان مازندران، سدهای طالقان وماملو در اطراف تهران آلوده به این لاک پشت‌های غیربومی هستند.

صفایی مهرو بیان داشت: ورود این گونه مهاجم به استان خوزستان که محل زیست لاک‌پشت بومی فراتی است، باعث می‌شود که گونه بومی به سرعت را نابود شود.

میلیاردها دلار هزینه برای جمع آوری این گونه مهاجم از طبیعت

این خزنده‌ شناس جمع‌آوری،‌نگهداری و حذف از طبیعت را از جمله راه‌های کنترل لاک پشت گوش قرمز و گونه‌های دیگر مشابه آن عنوان کرد و گفت:‌ باید بدانیم این راه‌ها میلیاردها دلار برای کشور هزینه در بردارد و اگرهم این گونه از طبیعت جدا نشود با رشد سریعش به سرعت طغیان کرده و اکوسیستم مناطق را به هم می‌ریزد.

صفایی‌مهرو استان تهران را بزرگترین بازار خرید و فروش این گونه‌ها برشمرد و گفت: گونه‌های مهاجم بدون کسب مجوزهای لازم تنها با مجوز دامپزشکی به کشور وارد و یا از کشور خارج می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گوش قرمز لاک پشت گوش قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۰۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودتخریبی در نظام های سیاسی

یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

"گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

۱. از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
۲. به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

ا. گشودگی به تجربه‌ی خود
۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظام های هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

مبتنی بر آن چه به اختصار آمد، تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

وقت شمردن جوجه های آخر پاییزه
فرمان به نقض حریم شخصی
نه به تحقیر
تغییرات اجتماعی پس از انقلاب
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903175

دیگر خبرها

  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • سرو گیراسی تنها رقیب هری کین در بوندسلیگا! / فیلم
  • موش این گونه پورشه ماکان را نابود کرد
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است