Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، دکتر محسن ‌نژاد با اشاره به نزدیک شدن ایام نوروز و اشتیاق برخی شهروندان برای تهیه ماهی قرمز برای سفره‌های هفت‌سین، از اجرای دستورالعمل صادره از سازمان دامپزشکی کشور در جهت افزایش ایمنی شهروندان و مراکز پرورش آبزیان در این استان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی افزود: در این راستا کنترل حمل‌ونقل و صدور گواهی جهت محموله ماهی قرمز پس از بازدید و حصول اطمینان از سلامت آن و انجام مکاتبات لازم با ارگان‌های ذی‌ربط جهت جلوگیری از حمل‌ونقل محموله‌های فاقد گواهی حمل  انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: نگهداری انواع دوزیستان، خزندگان و حلزون‌های آبی مخاطرات بهداشتی جدیدی را به خانواده تحمیل می‌کند که بر این اساس نگهداری آن‌ها ممنوع بوده و در صورت مشاهده چنین مواردی در مراکز تکثیر و مزارع پرورش ماهیان قرمز و مراکز عرضه ماهیان زینتی، با متخلفان برخورد خواهد شد.

‌نژاد یادآور شد: برخی از انواع این جانوران از انواع بسیار مهاجم و خطرناک هستند که اکثر بوم زیسهای طبیعی کشور را نابود  می‌کنند که سرآمد آن‌ها انواع لاک‌پشت‌های گوش قرمز و حلزون‌های سیبی است.

وی تأکیدکرد: دوزیستان و خزندگان نیز از مخازن بیماری سالمونلا در طبیعت‌اند که نه‌تنها می‌توانند این بیماری‌ها بدون علائم ظاهری به سایر انواع آبزیان آکواریومی منتقل کنند بلکه می‌توانند ناقل مکانیکی به انسان نیز باشند.

مسئول بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی به اجرای طرح کنترل بهداشتی مراکز تکثیر و مزارع پرورش ماهیان قرمز و زینتی اشاره کرد و افزود: در این طرح ضمن افزایش نظارت‌ها بر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، اقدام به نمونه‌برداری شده  و آزمایش‌های ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی انجام خواهد گردید و همچنین مقرر است نسبت به افزایش نظارت‌ها در حمل‌ونقل و صدور گواهی بهداشتی حمل جهت محموله‌های ماهیان زینتی ازجمله ماهی قرمز اقدام گردد.

نژاد یادآور شد: اداره کل دامپزشکی استان به‌عنوان متولی بهداشت و بیماری‌های دام و ازجمله آبزیان، در جهت حفظ و صیانت از سرمایه‌های آبزی و ارتقای سطح بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش آبزیان زینتی و کاهش مخاطرات ناشی از بیماری‌های مشترک در انسان و سلامت مصرف‌کنندگان است که در نظر دارد مشابه سال‌های اخیر، اقدام به پایش و کنترل بهداشتی این مراکز نماید. 

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: دکتر محسن نژاد ماهی قرمز حلزون لاک پشت گوش قرمز آبزیان زینتی اداره کل دامپزشکی مراکز تکثیر بیماری ها ماهی قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟
  • مصرف این رب ممنوع است
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • خسارتی به گندم‌های ذخیره شده در استان خوزستان وارد نشده است